Sabtu, 17 Ogos 2013

Sinopsis Drama Adaptasi novel Jodoh Itu Milik Kita di Astro Mustika HD

Hai, ini ada sebuah lagi drama adapatasi Novel Jodoh Itu Milik Kita karya Sara Aisha untuk Astro Mustika HD. Drama Jodoh Itu Milik Kita ini  diarahkan Jamal Khan manakala sentuhan skrip Rozie Rashid menampilkan pelakon seperti Tiz Zaqyah ,Farid Kamil,Syazwan Zulkifli, Nabila Huda, Ziela Jalil bermula 19 Ogos di Astro Mustika Hd. 
 
Drama bersiri Jodoh Itu Milik Kita 40 episod ini menampilkan Farid Kamil selaku Aariz Danial, Tiz Zaqyah (Dahlia), Shazwan Zulkifli (Syafiq), Nabila Huda (Alya), Keith Foo (Joshua), Ziela Jalil (Marina), Heriyanto (Haikal), Zul Ariffin (Redza), Zain Saidin (Jarrad) , Aishah Ilias (Teja) dan Lana Nordin (Yuni).

Sinopsis Jodoh Itu Milik Kita :
Jodoh Itu Milik Kita mengisahkan perkenalan Dahlia dan Marina membawanya kepada ikatan pertunangan dengan anak Marina, Syafiq. Walaupun tidak bercinta, Dahlia bersetuju atas rasa hormat, apatah apabila mengetahui Marina menghidap kanser perut.

Pada hari pernikahan, Syafiq melarikan diri kerana tidak dapat menerima jodoh pilihan keluarga. Dalam kekusutan yang berlaku, abang Syafiq, Aariz Danial yang baru kembali dari Melbourne, Australia terpaksa menggantikan adiknya.

Aariz dan Dahlia bermula sebagai kawan walaupun sudah halal berkahwin. Tanpa disedari, cinta berputik di hati mereka. Syafiq pula ke New Zealand untuk mencari teman wanitanya, Alya.

Bagaimanapun, Syafiq pulang semula ke Malaysia tanpa rasa bersalah. Apabila mengetahui Dahlia menjadi isteri Aariz, perasaan membuak membenci di hati Syafiq. Dia berikrar mahu memusnahkan kebahagiaan Aariz. Kenapa Syafiq terlalu mendendami abangnya, ikuti perjalanan drama bersiri, Jodoh Itu Milik Kita yang akan mula bersiaran pada Isnin, 19 Ogos ini di Astro Mustika HD (saluran 134).

Jangan ketinggalan untuk menonton drama, Jodoh Itu Milik Kita, 40 episode,mulai 19 Ogos, setiap hari isnin hingga rabu, jam 10 malam di Astro Mustika HD.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...